Golang

Innovatie door techniek

Het merendeel van de ontwikkelde websites en applicaties werden door ons in PHP gebouwd.  Bij de aanvraag van Mr. Chadd werden we op scherp gezet. We stelden ons de vraag of PHP de beste keuze was voor Mr. Chadd? Het experiment start!

Onze zoektocht

Bij een chat applicatie gaat het om realtime communicatie, het delen van bestanden en mogelijk online op meerdere apparaten. Tijdens de zoektocht hebben we ons gefocust op een simpele, snelle taal met toekomst perspectief.
Naast bekende talen als Java, C++ en Erlang hebben we ook gekeken naar relatief nieuwe talen. In deze zoektocht kwamen we uit op o.a. Rust (Mozilla) en Golang (Google).
Op basis van verschillende experimenten hebben we de keus voor Golang snel kunnen maken.

Mr. Chadd: Chats kunnen binnen één seconde worden opgepakt door een coach.

Onze ontdekkingen

 • Snelheid

  In onze cases hebben we winsten kunnen behalen van 1000%. Golang is multithreaded en kan hierdoor meerdere taken tegelijk uitvoeren.

 • Stabiliteit + kwaliteit

  Golang is een taal die zeer strict is. Dit betekent dat de applicatie niet ‘gebuild’ kan worden met fouten en/of warnings.

 • Ondersteuning

  Google gebruikt in de eigen producten en diensten steeds meer Golang. De doorontwikkeling is hierdoor (beter) gewaarborgd.

 • Complex wordt simpel

  Golang is in basis een simpele taal en nodigt daarom ook uit om simpele oplossingen te maken. Met een paar regels code is het mogelijk om meerdere taken  op de achtergrond te verwerken.

 • Resources

  Met minimale resources kunnen we eenvoudig 20.000 aankopen op een dag verwerken.

Projecten

Inmiddels hebben we zowel voor intern gebruik als voor klanten de techniek Golang succesvol toegepast. Enkele voorbeelden zijn de chat applicatie Mr. Chadd, de ticketing voor het Groninger Museum en een interne applicatie voor het controleren van uptime.

In een steeds digitalere wereld met een standaard die steeds opschuift zijn technieken als Golang noodzakelijk voor de ontwikkeling van optimale online userexperiences.

200.000 bezoekers op één dag met minimale resources

Meer weten?

We vertellen graag wat de techniek voor u kan veranderen

Wytse Vellema

Masterminds van dit project